300 хиляди лева за спорните клубове в Гоце Делчев

300 хиляди лева са предвидените средства от общинския бюджет за подпомагане и развитие на спорта в Гоце Делчев. 17 са спортните клубове, които разчитат на финансова подкрепа и през тази година. В края на миналата година всеки от клубовете, трябваше да предаде своя отчет за това, как са изразходвани средствата, осигурени им от общинската хазна, които се контролират на всеки три месеца с първични разходни документи, уточни финансовият директор в общината Йорданка Ендрева.

До този момент дейността на клубовете е приоритет на постоянната комисия по младежта и спорта, но по предложение на заместник председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, разпределянето на средствата за спортните клубове би трябвало да става по определените критерии, съвместно с постоянната комисия по бюджета към ОбС.

С новата закрита спортна зала и създаването на училищна спортна академия, която събира младите хора там, общината има за цел да активира спортната дейност в града и общината, като предоставя база и треньори – учители по физическо възпитание и спорт, припомни кметът Владимир Москов, като това е един от социалните аспекти в развитието на спорта в Гоце Делчев.

/hronika-bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене