Застрахователна компания „Групама“ ЕДВА НЕ УБИ една от най-уважаваните дами на град Сандански!

Ваня ГЕОРГИЕВА

Изключително нелепа ситуация едва не прати в гроба една от най- уважаваните дами на град Сандански – госпожа Тонка Стоянова. Топ Преса – югозападният таблоид, се добра до информация, че преди около месец госпожа Стоянова е била поканена от доктор Алексей Шадрин, познат като доктора на Владимир Путин, да му гостува в турския курорт Мармарис, където той живее. Д-р Алексей Шадрин е наследник на български род. Роден е в Русия в семейство на лекари през 1969 г. Завършил е Новосибирския държавен университет през 1992. Доктор по психология. Работил е в Академията на науките на под ръководството на легендарния академик Васил Казначеев. През 1992-1997 г. е личен консултант на руския президент Борис Елцин, днес на Владимир Путин. Бил е и консултант за елита на руския бизнес. От няколко години пребивава и в България, тъй като казва, че това е неговата мисия – да пробуди българите, наследници на древна и велика култура.

Автор е на 7 книги и повече от 50 научни метода в психология и психотерапията. Създател е на науката Регресионна терапия (1993), както и на Нова педагогика за деца-индиго и на принципи за хармонична комуникация в индиговите семейства (1999). Създател е също така на Грандмастерска Рейки академия и на Тибетска академия (2008), която има представителства в София и още няколко града у нас. Д-р Шадрин е грандмастер-учител Рейки №1 в Европа, ръководител на древно духовно общество в Тибет, приемник на Йерофант Сатя Наньокари.


Санданчанката Тонка Стоянова е известна с влечението си към тези течения и каузи и установила връзка със Шадрин, с който станал добри семейни приятели. Стигнало се до там, че той я кани на гости в дома си в Мармарис и тя тръгнала сама. По пътя обаче претърпяла инцидент, завършил със сериозно счупване на ръката. В Турция практиката за пострадали туристи е, че застрахователят задължително поема разноските по медицинските интервенции на туриста, в случая Стоянова имала действаща застраховка в компанията „Групама“, от която обаче и дошли проблемите. Турците отказали да я оперират, а операцията била повече от спешна, защото застрахователят взел да ги мотае, да се крие по телефона и да се чуди как да не плати. Разбирайки това, Стоянова пожелал сама да си плати интервенцията от 3000 долара, но получила отказ от застрахователя, който искал да проучи случая щателно и не му пукало за спешността. Три дни държали госпожа Стоянова на морфин в турска клиника и накрая на нейна отговорност направили интервенция, защото рискът да се образува тромб и да я убие ставал все по-голям. Бясна на безумието, което сътворили от „Групама“, Стоянова, прибирайки се в България, е ангажирала юристи и завежда серия дела срещу компанията.

Пред Топ Преса от „Групама“ отказаха официален коментар, а изявление госпожа Стоянова обеща да даде след края на делата. В Сандански тя е известна и с това, че е управител в семейния им бизнес с мъжа й Росен Стоянов, с който управляват дентална клиника в центъра на града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене