Скандална финансова афера! В училището в хаджидимовското село Копривлен, учителите изпищяха: С години не са плащани здравни и социални осигуровки – дългът е 57 000 лева

С години учителите от училището в хаджидимовското село Копривлен не са били осигурявани, липсват социални и здравни осигуровки, сумата на дълга надхвърля 57 000 лева.

Как е осъществявано плащането на заплати, как директорът Белчев е слагал подписа си под подобни финансови операции, без плащане на задължителните осигуровки в момента проверяват институциите. Но случаят е без прецедент. Бюджетът на селското училище е 150 000 лева, оказва се, че една трета от бюджета са задължения за здравни и социални осигуровки.

Сигналът е достигнал и до РУО Благоевград, откъдето заявиха, че все още не са готови със заключенията и няма да коментират каквото и да било.

Факт е обаче, че учителите се бесни, някои от тях не могат да се пенсионират поради липсата на социални осигуровки, а другите нямат прави на медицинско обслужване. Какво се е случило в училището на село Копривлен, как директорът ще обясни скандала, очаквайте скоро.

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене