300 лева глоба отнесе майка, позволила на сина си да отиде на дискотека

300 лева глоба отнесе майка от Кюстендил за това, че позволила на сина си да отиде на дискотека без придружител. Санкцията на Радостина Илиева е наложена след заповед на Георги Георгиев, заместващ началника на РУП – Кюстендил. Административното наказание е според Закона за закрила на детето.

Случката е отпреди повече от една година. На 8 срещу 9 октомври 2016 г. в град Кюстендил била извършена полицейска операция по план. Тогава малко след полунощ на 9 октомври при дискотека „Хипнозис“ служители на Районното управление в Кюстендил установили три непълнолетни лица, сред които и Ростислав Росенов, на 14 години. Установено било, че майката не е придружавала сина си, както и не е осигурила придружител. Непълнолетните били отведени в Детска педагогическа стая, където им били снети обяснения.

Законът за закрила на детето задължава  родителя да придружава детето си на обществени места след 22 часа, когато е на възраст между 14 и 18 години.

Районните съдии от Кюстендил потвърдиха наказателното постановление, издадено от Георги Георгиев, назначен да замества началника на РУП – Кюстендил, с което на Радостина Илиева на основание чл. 45, ал. 3 от Закона за закрила на детето е наложено административно наказание глоба в размер на 300 лева. Санкцията е в минималния размер, определен от закона. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Кюстендил в двуседмичен срок.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене