Седем българи ще участват на Световната купа по сноуборд в Банско

Общо седем български състезатели ще се включат в стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско в края на седмицата

Радослав Янков, Теодора Пенчева, Михаил Кръшняк, Станислав Вангелов и Димитър Ганичев ще участват в двата паралелни гигантски слалома на 26 и на 28 януари, а Александра Жекова и Валентин Миладинов ще се състезават в скоростния бордъркрос на 27 януари.

Общо 230 са заявките на сноубордисти за участие в двете дисциплини, като най-силните състезатели, в това число действащи световни и олимпийски шампиони, ще бъдат в пиринския курорт по-малко от две седмици преди откриването на Зимната Олимпиада в Пьонг Чанг.

„Това е последната проверка, на която сноубордистите ще могат, така да се каже, да си сверят часовниците само десетина дни преди Олимпийските игри. Вчера Радо Янков ни зарадва с второто място на Световната купа (в Рогла), което ни дава поводи за оптимизъм, не само за стартовете в Банско, но и за Олимпиадата. Сани Жекова също върви по възходяща линия. Дано и тази година да имаме български победител в Банско, както през миналия сезон (Янков)“, коментира президентът на БФСки Цеко Минев.

„Всичко е готово. Днес предстои инспекция на трасетата. Призоваваме българските фенове на зимните спортове да дойдат и да подкрепят нашите състезатели, както през миналата година“, допълни той.
За стартовете в Банско ще пристигне и южнокорейска делегация с представители на организационния комитет на състезанията по сноуборд от Олимпиадата.

Входът за зрители за стартовете на писта „Томба“ е свободен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене