Сагата „Димитър Пиргов“ приключи! Неврокопчанинът вече с нов отбор

Отборите на Левски и Ботев Пловдив се разбраха за трансфера на централния бранител Димитър Пиргов

Очаква се утре опитният футболист да започне преговори за личните си условия, след което да подпише своя контракт с клуба.

Неврокопчанинът премина при „сините“ през лятото на 2016-та година от „Славия“, като с екипа на Левски записа 46 мача и 3 гола. През 2017-а той беше определен за най-добър защитник на България. Той е роден в Гоце Делчев. Юноша е на „Пирин 2001“ в Благоевград, но най-сериозен напредък и дебют в мъжкия футбол направи с тима на „Чавдар“(Етрополе) в най-силните години на школата, когато клубът дори се състезаваше в „Б“ група. Тръгна за големия футбол обаче в „Пирин“(Гоце Делчев), с който направи два много силни сезона в „А“ група. Любопитното е, че братът на Димитър Пиргов – Илко, в момента е вратар на другия пловдивски тим – „Локомотив“ и им предстои първи сблъсък като част от голямото пловдивско дерби.

Определено гоцеделчевецът имаше напредък в кариерата си в „синия клуб“ под ръководството на Люпко Петрович, когато бе основна единица и направи изключително силни игри.

„Ботев“(Пловдив) започва лагера си в турския курорт Алания с 25 футболисти. За това информираха от клуба. „Жълто-черните“ заминават за турския курорт със самолет по-късно днес.

Очаква се днес гоцеделчевецът да лети за Турция, където да се присъедини към лагера на тима в Алания.

Възпитаниците на старши треньора Николай Киров ще останат до 3 февруари, а по време на престоя си там те ще изиграят 5 контролни срещи.

С отбора няма да пътува Яя Меледже, който е поискал сам да напусне, за да премине в „Септември“(София). Той е спряган като разменна монета за Димитър Пиргов и се очаква да бъде преотстъпен с благословията на Румен Чандъров, който държи 40% от правата му на „Левски“, откъдето по-рано обявиха интерес към чернокожия състезател.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене