Приз за най-добра художествена скица на Катерина Мяшкова от НПГ „Димитър Талев“


more_3_b (1)

снимки: НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев

Възпитаничката на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ Катерина Мяшкова от 10 „г“ клас, специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил„, спечели приз за най-добра художествена скица на проведения на 25-и април в Пловдив Международен панаир на Шестата панорама на професионалното обучение.

main_b (1)

Наградата на Катерина Мяшкова бе връчена от Елена Тодорова – ръководител на Център за млади таланти – гр. Бургас.

more_1_b (1)

Шестата  панорама се организира от Министерството на образованието и науката с цел да предостави възможност на успешните млади хора, обучаващи се в професионалните гимназии, да демонстрират уменията си.more_2_b (1)

В рамките на форума се проведоха национални състезания по различни професии, съобщиха новината участниците от НПГ „Димитър Талев“. Те коментираха, че в националния конкурс „Млади таланти в модата“ са участвали и професионалните гимназии потекстил, облекло и дизайн.

Неврокопските гимназисти споделиха още, че в националния кръг са се класирали 45 ученици от градовете София, Пловдив, Варна, Русе, Видин, Шумен, Гоце Делчев, Сливен и Разград.

„Демонстрирахме умения за проектиране, моделиране и технологично изработване на облекло и представихме в ревю-спектакъл своите най-нови модели. Проектите на младите таланти се оценяваха от авторитети в модната индустрия и висшите училища по текстил, мода и дизайн„, споделиха още неврокопските гимназисти.

Прецизното жури е било в състав: Албена Александрова – собственик на модна къща „Рошавата гарга“, трикратен носител на „Златна игла“; проф. Христо Петров – ръководител катедра „Текстилна техника“, Технически университет – София и Елена Тодорова – ръководител на Център за млади таланти в Бургас, като всички са останали възхитени от творческите модни идеи на всички участници.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене