Народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин: Работи се по изграждането на ВиК инфраструктура в няколко села от областта

Регулярната си приемна за граждани проведе днес в Кюстендил народният представител и областен координатор на ГЕРБ Кирил Калфин. Приемния ден на депутата посетиха жители не само на община Кюстендил, а и на съседни населени места. На приемната присъства и народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска.

Пред Калфин бяха поставени редица социални и инфраструктурни въпроси. В тази връзка той посочи, че се отдава голямо значение на развитието и благоустрояването на селата от цялата област Кюстендил. Пред гражданите Кирил Калфин заяви, че вече има изготвени проекти за изграждане на ВиК мрежа в няколко населени места от областта. Освен в няколко кюстендилски села, ВиК инфраструктурата ще бъде обновена и в села от общините Кочериново /с. Пороминово и с. Бараково/ и Сапарева баня /с. Сапарево/. В село Блажиево, община Бобошево също има придвижен такъв проект.

„По време на предизборната кампания лично поех ангажимент да бъде подменена ВиК инсталацията в дупнишкото село Бистрица. Там проектът е на по-голяма стойност, изисква по-големи усилия, но ние сме заявили, че искаме да го реализираме и имаме потвърждение от министерството“, каза още Кирил Калфин. Той поясни, че процедурите вървят по-бавно, но в обозримо време проектите ще бъдат готови. Калфин обясни, че някои от тях са входирани вече и в МРРБ.

Във връзка с поставени питания на граждани, народният представител посочи, че намеренията са санирането да продължи. „В Кюстендил и в Дупница санирането е едно от най-икономичните на квадратен метър в страната. Видя се, че това е една добра инвестиция, една добра социална политика и хората искат тя да продължи“, каза още Калфин. Народният представител от ГЕРБ посочи, че има десетки заявени блокове в общините Кюстендил, Дупница, Кочериново и Бобов дол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене