„Миньор“(Перник) спечели първата си контрола през подготовката

17-годишният Стивън Милчев донесе първи успех за „Миньор“ за 2018 година

Възпитаниците на Николай Тодоров се наложиха с 3:2 над Славия U19 на един от терените в столичния кв. „Овча купел“. Милчев се възползва от отлична асистенция на Майк Кръстев в 77-та минута и прати топката в горния десен ъгъл.

През първата част Миньор излезе с доста експериментален състав, като в игра се появиха куп футболисти, дошли на проби. В 12-та минута „белите“ излязоха напред в резултата с попадение на Филип Кръстев. Само 4 минути след това Денислав Балев възстанови равенството, изкочил сам срещу вратаря на „Славия“ Иво Василев. До почивката двата отбора си размениха по още едно попадение. Първо Антон Атанасов се разписа за Миньор в 39-та минута, а малко преди паузата Христо Иванов изравни с хубав удар от 25 метра.
През втората част в редиците на „чуковете“ влязоха по-опитните футболисти и перничани натиснаха здраво. Победата на „жълточерните“ можеше да е по-убедителна, но на два пъти гредите помогнаха на домакините след удари на Божидар Атанасов и Милчев. Чисти положения пропуснаха Кристиян Слишков на два пъти и Лъчезар Георгиев.
Междувременно към треньорския щаб на „Миньор“ се присъедини Георги Станков. Специалистът е син на легендата на ЦСКА Боби Станков и ще бъде помощник на Кайзера заедно с Тони Евтимов и Емил Варадинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене