ВИДЕО: Четиринадесет деца с увреждания ще бъдат настанени до края на май в Център за настаняване от семеен тип в Гоце Делчев

00183.MTS.Still002

ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК

Това стана ясно на информационна среща с обществеността на Гоце Делчев, където бяха представени възможностите и дейностите по проект „Предоставяне на социална услуга – Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания“.

Услугата по проекта ще бъде предоставяна на децата в съответствие с утвърденото Методическо ръководство на Агенцията за социална политика. То е в съответствие с държавната политика за закриване на стария тип домове за сираци и домове за деца с физически проблеми и деца с интелектуална изостаналост. В гоцеделчевския дом ще бъдат настанени дванадесет деца от санданското село Петрово, на който предстои закриване, а две от децата с увреждания ще бъдат от семейства от гоцеделчевско със спешна нужда от настаняване, които не могат да продължат да живеят със семействата си.

Децата ще бъдат настанени в новопостроения Център за деца с увреждания „Символ на любовта“, дарен от германските евангелски общности. В края на месец май се предвижда да започне пълноценното функциониране на центъра.

Проектът „Предоставяне на социална услуга – Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания“ в Гоце Делчев се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

893G7960_01.MP4.Still001

893G7959_01.MP4.Still001

00197.MTS.Still002

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене