С 1000 лева ще се бръкне пенсионерката Татяна Стойнева за това, че нарече „про*титутка“ жителка на кюстендилското село Вратца

Двете жени се скарали на селския мегдан на 30 май миналата година, в яда си Татяна нарекла Гергана „проститутка, просякиня, курва“, както и че същата „установява и поддържа интимни връзки с чужди млади мъже”.

Състав на Кюстендилския районен съд под председателството на съдия Николай Николов е категоричен, че по този начин пенсионерката е казала неща, които са унизителни за честта и достойнството й. Глобата от 1000 лв. представлява обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на нанесената обида заедно със законната лихва върху сумата, считано от 30.05.2017 г. до окончателното й изплащане. Размерът на гражданския иск бе 4500 лева, който съдът удовлетвори обаче частично.

Стойнева ще трябва да плати и сторените деловодни разноски в размер на 412 лева, както и да преведе по сметка на Районен съд – Кюстендил държавна такса в размер на 50 лева за уважения размер на гражданския иск.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил в двуседмичен срок.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене