Туристи алармираха: Мелник подменя вековен калдъръм с павета

Туристи алармираха, че в архитектурно-историческия резерват Мелник се подменя вековен калдъръм с павета при ремонтни работи в курортния град. Оказа се обаче, че няма място за притеснение и тревога. Става въпрос за пореден участък от улица, която е на земна основа и се павира в момента. Тя води към центъра на града. От години се ремонтира на части в зависимост от осигурените финансови средства.

„Преди 6 месеца павирахме около стотина метра. Сега продължаваме, тъй като сме зависими от наличието или липсата на пари. На тази улица въобще няма калдъръм, нито пък друга някаква настилка. Вместо да се радваме, че няма да газим в кал, някой търси под вола теле. Калдъръм има чак на 300 метра от мястото, където полагаме паветата”, заяви кметът на Мелник Наско Петев. Той уточни, че наблизо има и друга улица, която изцяло е павирана още преди повече от 40 години.

„В района, където сме сега, наскоро рухна стената на дерето, тъй като тези стени навремето са ги строили със суха зидария, а не с цимент. От влажността камъните поддадоха и ние отново вдигаме стената и павираме улицата. Това се прави. Няма нищо нередно”, коментира още Петев.

Кметът на община Сандански Кирил Котев също увери и успокои, че не се маха калдъръм, а се павира улица на земна основа. „Нямаме никакви притеснения, нека институциите да дойдат на място и да проверят какво точно се прави. Ние само решаваме проблемите с падналата стена на реката и с липсата на настилка на въпросната улица”, каза градоначалникът Котев.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене