Без дупничанина Мартин Кавдански отборът му бие във Франция

„Клермон фуут“ постигна класическа победа с 3:0 над Валенсиен в мач от 21-и кръг на френската Лига 2. Българският защитник Мартин Кавдански остана на резервната скамейка за домакините

Реми Дюгимон откри резултата в 19-ата минута, а отново той удвои в края на полувремето. Матиас Перейра-Лаж довърши гостите в 82-ата минута.

Българският защитник Мартин Кавдански подписа през това лято договор с втородивизионния френски тим Клермон Фут.

Контрактът е за две години, а 30-годишният българин бе на проби в тима от миналата сряда и успя да впечатли ръководството на тима и треньорката Корин Диакре, която е единствената треньорка във френския мъжки футбол.

Преди да напусне родината си Мартин Кавдански игра в състава на „Локомотив“(Горна Оряховица), но след като тима изпадна, той напусна.

От своя страна той имат опит във френския футбол, тъй като между 2005 и 2007 година бе част от дублиращия тим на Метц. След това роденият в Дупница футболист се завърна в България, като игра последователно за „Славия“, „Локомотив“(Мездра), „Локомотив“(Пловдив), „Черноморец“(Бургас) и „Марек“(Дупница).

Неговият тим „Клермон Фуут“ в момента е на 9-о място с 33 точки, а лидер в класирането е „Реймс“ с 50 точки, пред „Ним“ с 40.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене