„Банско“ почна в преспите с водосвет и 3-ма нови

По ирония на времето „Банско“ стартира подготовката си за пролетния полусезон в най-снежния ден до момента за тази зима

Точно в 14 часа на побелелия стадион „Свети Петър“ под връх Тодорка отец Георги Касапинов отслужи водосвет за здраве, късмет и победи на „козлите“, които заемат 6-о място в класирането на Югозападната трета лига, но ръководството вече декларира амбиции за скорошно завръщане в професионалния футбол. Впрочем част от Съвета на директорите на клуба  също дойде в снега. Редом до отбора застанаха Йордан Баряков, Иван Дурчов и Антон Андонов, а заради служебни ангажименти отсъстваха Христина Валеюва и Крикор Румян.

3 нови попълнения с авторитетни визитки се присъединиха към тима на треньора Димитър Крушовски. Втория си престой в „Банско“ 10 сезона по-късно започна досегашният капитан на „Беласица“ Владимир Кабранов. 31-годишният атакуващ халф е ритал още за „Вихрен“ (Сандански) и гръцките „Олимпиакос“ (Родополи) и „Дигенис“(Ано Порой). За сефте екипа на „козлите“ обличат бившите юношески национали Смаил Креболиев и Евгени Гроздин. Първият е нападател и за последно се подвизаваше в „Септември“(Симитли). Единственият дефанзивен играч от новодошлите е Гроздин, който бе привлечен от „Марек“(Дупница) за заместник на преминалия в ЦСКА 1948 десен бек Кристиян Михайлов.

На този етап банскалии са уговорили 5 контроли. Серията от проверки започва срещу „Марек“ в село Покровник на 23 януари и продължава 8 дни по-късно с ЦСКА 1948 в Герман. На 3 февруари „козлите“ ще премерят сили с „Пирин“(Разлог) в здрав съседски спаринг, а на 7-и – и на „Септември“ в Симитли. За 10 февруари в Петрич е предвиден мач с юношеската формация до 19 г. на „Лудогорец“. Треньорът Димитър Крушовски обаче има 2 свободни дати, за които се търсят съперници – 27 януари и 14 февруари. Шампионатът на Трета лига се подновява на 24 февруари, когато „Банско“ гостува на „Миньор“ (Перник).

На снимката: Новопривлечените Владимир Кабранов, Смаил Креболиев и Евгени Гроздин (от ляво надясно) позират с екипа на „козлите“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене