Днес внасят проект за изграждане на хотелска част на стадиона в Симитли

В понеделник екипът на кмета на община Симитли Апостол Апостолов внася проект за изграждането и на хотелска част на новия стадион в Симитли

Той ще бъде за около 50 човека, ще разполага и със СПА център, фитнес и всички необходими екстри за да може тук да идват на подготовка и елитни отбори.

„В понеделник внасяме проекта за хотелската част. Мисля че няма да имаме проблем, тъй като досега нямаме проект който да не сме спечелили. С двата стадиона в Симитли и Крупник ще бъдем идеална дестинация за подготовка на футболни отбори и през зимата и през лятото“ – коментира градоначалникът и бивш футболен съдия.

Той потвърди че до дни в спортното съоръжение ще потече и минерална вода, а зад амбициозния проект стои и желанието базата да стане една от тези с национално значение. Тя се намира на добро място, което позволява едновременно да бъде на близко отстояние от столицата София, а така също от Гърция и Македония. Това заедно с добрия климат ще позволява през зимата да се изнесат част от отборите от Сандански в посока Симитли, където могат да им бъдат предложени и по-конкуренти цени. Хотелската част може да позволи и приемането на повече от един отбор в Симитли, както и в отстоящ само на около стотина метра хотел, с което на практика ще може да се осигури още по-сериозна възможност да се играят турнири при подрастващите и да се водят пълноценни занимания, без да е нужно да се отива по-далеч. Опция е и бижуто в Крупник, което позволява и резервен вариант за провеждане на подготовка и футболни срещи.

Всичко това ще осигури и допълнителни работни места, които да помогнат местната икономика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене