Грандът „Олимпиакос“ си заплю футболист от Кресна, свързал част от съдбата си с „Пирин“(Гоце Делчев)

„Червено-белите“ от Атина имат интерес към младата звезда на ЦСКА Кирил Десподов, обявиха гръцки медии

Младокът, който спечелиприза за №1 през 2017-та година сред младите футболисти у нас, е бил наблюдаван на живо в няколко срещи по препоръка на родни и чуждестранен мениджър, съобщава Топспорт. Той се е харесал на скаутите на гръцкия хегемон, които ще продължат да следят изявите му и през пролетта. Интерес към Десподов има и от полския гранд Легия Варшава, който датира от година насам.

Кирил Десподов е роден в Кресна. Рожба е на академията на „Литекс“, в чийто мъжки тим прави своя дебют за първия състав на 12 май 2012 г. под ръководството на Христо Стоичков, в шампионатен мач срещу отбора на „Калиакра“(Каварна), който завършва 5:0 в полза на ловешкия тим. Тогава е едва на 15 години и 7 месеца, като по този начин става втори сред най-младите дебютанти в цялата история на „А“ футболна група. Преди него е само рекордът на Георги Соколов, който дебютира на 15 години и 5 месеца през далечната 1957 година.

Първит му гол за мъжете е на 4 август 2012 г., с който носи победата за 1:0 в контрола срещу отбора на „Спартак“(Плевен).

Първият си гол в елита отбелязва на 10 август 2013 г. за убедителната победа с 5:1 при гостуването на „Пирин“(Гоце Делчев), като по този начин се превръща в най-младия състезател в историята на „Литекс“, разписал се в мач от групата на майсторите. Тогава е на възраст 16 години и 9 месеца.

През ноември 2014 г. подписва първия си професионален договор, а две години по-късно парафира с ЦСКА-София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене