Свържете се с нас

Политика

Томислав Дончев: Обичам планините и особено Пирин

Published

на

Томислав Дончев обичал планините и особено Пирин.

„Хареса ми речта на Доналд Туск. На първо място, защото беше на български. Тези, които казват, че като поляк на него не му е трудно да говори на друг славянски език, нека се опитат да произнесат слово на полски“, каза в „Събуди се“ по Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

Полицаите не са рекетирали Борисов, за да получат пари. „Всички искаме полицая да е добре заплатен, мотивиран. МВР има нужда от пари.Да има повече жива сила и разследващи полицаи, по-малка администрация.Ние ни обичаме реформите, когато се случват. Обичаме да говорим за тях, но не обичаме да ги правим“, поясни Дончев.

Томислав Дончев обичал планините и особено Пирин. „Не бих подкрепил едно решение, което да я застраши. Милея не по-малко за планината и за гората. Имаме събудени всички страхове. Надявам се, че не се крие зад втория лифт“, каза Томислав Дончев.

„От вота на недоверие не знам какво печелим и какво губим. В България има корупция. Но не сме корумпирана държава.Защото това означава, че са загубени имунните сили да се борим с това явление“, категоричен бе Томислав Дончев. Според него борбата с курпцията не може да се реши само с един орган. Но той първата голяма стъпка за унищожаване на това явление.

Blitz.bg

коментара

Политика

До две седмици пускат търга за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Публикувано

на

До две седмици ще бъде пусната обществената поръчка за изграждането на най-тежкия участък от автомагистрала „Струма“ – между Крупник и Кресна, през Кресненското дефиле. Това съобщи министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на инспекция на строителството на обходния път на Габрово. 

Първият участък ще бъде дълъг 13,2 км, ще започва на около 80 м след пътен възел Симитли – Разлог и ще свършва след пресичане с пътя „Стара Кресна – Ощава“. Той ще включва три пътни възела 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, надлези и подлези, както и три тунела. От него ще започва следващият участък, който ще бъде с дължина 10,4 км и ще се влива в обходния път на Кресна. 5,55 км от него ще бъдат изпълнени като част от проекта. Той включва още един пътен възел, 11 виадукта с приблизителна дължина 5 км, 9 надлеза и подлеза, както и 4 тунела.

За нормалното функциониране и експлоатация на тунелите е предвидено да бъдат изградени съответните инсталации и системи – пожароизвестителни, водоснабдителни, вентилация, електроснабдителни, осветителни, за управление на движението и др. Двата участъка на пътя ще бъдат с по две ленти за движение с ширина 3,5 м, водещи ивици по 0.25 м и два банкета с ширина 1.5 м. На места ще бъде изградена и трета лента за товарни автомобили според характеристиките на терена.

Във връзка с археологическите разкопки на Скаптопара МРРБ и АПИ ще се съобразят с решението на експертите по културно-исторически находки, категоричен бе регионалният министър. „Хубаво е, че беше магистралата, за да се открие  градът“, коментира още Нанков и добави, че към момента за археологическите разкопки там са осигурени почти 2 млн. лева европейски средства по Оперативна програма “Транспорт”.

Николай Нанков направи инспекция на строителството на обходния път на Габрово, заедно с председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов и инж. Дончо Атанасов – член на УС на агенцията.

Там той обяви, че е приключило изграждането на най-големия, строен през последните две години, тунел в България – този на обходния път на Габрово, с дължина близо 600 м.

pirinsko.com

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Бизнес

Нови правила за касовите апарати

Публикувано

на

Националната агенция за приходите (НАП) предлага промени в изискванията за касовите апарати. Новите правила ще задължат всички търговци да актуализират софтуера или да сменят фискалните си устройства през следващата година, съобщава БНТ.

Предвиждат се и нови правила за отчитане на касовите бележки. Приходната агенция запечатва средно по 2 хиляди обекта на година, за неиздаване на касови бележки. Най-голям риск от укриване на обороти, според НАП, има в питейните заведения.

Според данъчните има риск от укриване на обороти при разплащанията в брой в търговията с хранителни стоки, дрехи, обувки, ресторанти и дискотеки.

Потенциалната годишна щета в размер на 330 милиона е пряко и директно свързана с кешовите разплащания и с нарушенията при регистрирането и отчитането на продажбите с фискални устройства., обяснява Росен Бъчваров, говорител на приходната агенция.

Затова финансовото министерство предлага промени, които се очаква да влязат в сила през април догодина. Всяка касова бележка, издадена от всеки един касов апарат или фискална система в България трябва на 5 минути, най-късно, да бъде изпратена в сървърите на НАП.

Клиентите ще могат да проверят дали бележката е изпратена в НАП. За целта касовият бон ще има баркод, който ще може да се сканира с мобилно приложение. За да отговорят на новите изисквания поетапно до края на следващата година всички търговци ще трябва да актуализират софтуера на фискалните си устройства или да си купят нови.

Според данните на НАП фискалните устройства в страната са около 450 хиляди. Софтуерът на половината от тях трябва да се актуализира, а останалите да се сменят. С новите правила ще се забрани издаването на служебни бонове в заведенията.

petel.bg

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2018
П В С Ч П С Н
« юни    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПОПУЛЯРНИ