ГОРЕЩО ВИДЕО : „Очаквам САЩ да нападнат Северна Корея“, сподели в Гоце Делчев, Тома Томов

„На кого принадлежи 21 век – САЩ или Китай“. Това бе темата на срещата-разговор две изключителни личности в нашия политически и обществен живот, Тома Томов и Иво Христов. Срещата бе инициирана от ОбС на БСП Гоце Делчев и бе открита от лидерът на областната структура на партията и зам. кмет на Гоце Делчев, Валери Сарандев. На срещата присъстваха също така и кмета Владимир Москов, народният представител Богдан Боцев и председателят на ОбС на Гоце Делчев, Ангел Гераксиев.

Тома Томов е журналист и бивш новинар в БНТ. През 70-те години на миналия век той създава и води документални-политическата програма „Светът в Действие“. Пътува много по света и прави ексклузивни интервюта с известни политици и учени. По-късно, през 80-те години работи в студиото за документални филми „Екран“ като създава серии от филми за световната политика, култура и изкуство. През 1989 г. снима падането на Берлинската стена а по-късно прави култовото предаване „Наблюдател“.

Другият събеседник, Иво Христов е магистър по право и доктор по социология на правото в СУ. Професор е в Пловдивския университет катедра „Приложна и институционална социология. Специализирал е в различни държави. Експертен сътрудник е в комисията по правни въпроси 38 до 41 НС.

Двамата експерти направиха анализ – всеки от своя гледна точка на икономическата и политическа конкуренция между САЩ и Китай – кой от двата колоса ще доминира през нашият, 21-ви век и влиянето им върху световното развитие. Дебатирани бяха и обтегнатите отношения между САЩ и Китай при което, Тома Томов сподели, че е реалистично да очакваме САЩ да Нападне Китай.

Дали можем да вкараме някои китайски политики за да преодолеем демографската и икономическа криза, заплаха ли е за нас политиката на Ердоган и имали Турция имперски намерения спрямо нашата страна, бяха другите въпроси извън темата на срещата-разговор в Гоце Делчев с двамата политически експерти и народни представители, Тома Томов и Иво Христов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене