Инцидент в училище

Ученичка в Професионалната техническа гимназия в Сандански вдигна на крак родителите си и полицията след сблъсък със съученик. Тя твърдяла, че е опипвана в класната стая от друг ученик. Гимназистката е от ромски произход, както и съученикът й, който е набеден, че я опипвал. Инцидентът е станал във вторник в класната стая в голямото междучасие.

Според разказа на свидетел на инцидента красивата деветокласничка не е обърнала внимание на съученика си, който явно я харесвал. Той я издърпал и я вкарал в една от стаите, блъснал я в стената и тя започнала да вика. Обадила се на родителите си и те за броени минути пристигнали в двора на училището. След това е подаден сигнал и на тел. 112 и на място са пристигнали и служители на полицията в Сандански.

Пред баща си, който е строител, ученичката твърдяла, че е била опипвана от съученика си. Той пък заявил, че само я хванал за ръка и я блъснал в стената. Обещал, че няма повече да разговаря с деветокласничката.

Класните ръководители са разговаряли с двамата гимназисти, които дали обещание, че няма да влизат в пререкания. Втори ден след инцидента обаче момичето не ходи на училище. Разбра се, че бащата е казал, че ще спре дъщеря си от занятия.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене