Владимир Москов, кмет на Община Гоце Делчев: Искам да изразя пълната си подкрепа за изграждане на втора кабинка в Банско

Искам да изразя пълната си подкрепа за изграждане на втора кабинка в Банско. Това каза  Владимир Москов, кмет на Община Гоце Делчев.

„Това е един жизнено важен проект за Благоевградска област. Тук говоря за развитие на  икономика, туризъм и за работа. Не трябва да изпускаме този проект да не бъде реализиран и трябва да стартираме работа по него. Трябва да се спре с политизирането на проблема и улицата да не решава проблема, а експертите да говорят и да предложат решението, с което да се стартира и да се запази природата и гората на Банско“, каза Москов.

По думите му има достатъчно екологични изисквания, които са определени от законите. Той подчерта, че с този проект няма да се наруши екологията на територията на страната и на територията на Пирин. „Сега трябва да говорят експерти, а не политици и хора, които по една или друга причина се опитват да спекулират с този жизнено важен проект за област Благоевград.

Трябва да се даде стимул за развитието на зимния туризъм, защото това е важно за България, Банско, Пампорово, Витоша, Боровец. Европа иска да кара ски при нас. Тези дадености от природата трябва да ги използваме“, каза още Москов.

/focus-radio

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене