Свържете се с нас

Таблоид

Състоянието на благоевградския актьор Николай Кимчев продължава да е много тежко

Публикувано

на

Той е в кома, на апаратна вентилация и медицинският екип полага всички възможни най-добри грижи по световен протокол“, това съобщи вчера за вестник „Струма“ пресаташето на столичната болница „Пирогов“ Мария Пойразова.

В петък вечерта обичаният артист спешно бе транспортиран в „Пирогов” с масиран мозъчен кръвоизлив и бе опериран от столични хирурзи. През деня той нямал оплаквания, обядвали със зам. директора на театъра В. Миленков и дори се шегували, че ще почерпи, като вземе първата „държавна стипендия“ – пенсията, за която наскоро е подал документи. Вечерта у дома силно го заболяла главата, близките му се обадили на Спешна помощ, но докато линейката дойде, синът му го закарал в отделението с колата си, за да не се губи време.

До вчера, 5 дни след операцията, Николай Кимчев още бе в кома. Близките, приятелите, колегите и почитателите му се молят той да успее да се пребори за живота.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

коментара

Таблоид

Вътрешно отделение в санданската болница преустанови приема на пациенти

Публикувано

на

Вътрешно отделение на МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански стартира от вчера ремонтни дейности и преустанови приема на пациенти. Те се препращат болницата в Петрич.

Отделението по вътрешни болести в Сандански със завеждащ д-р Огнян Благоев ще стартира отново работа на 19 август.

От днес, 16.07.2019 г., пък възстановяват работа отделението по неонатология и родилно отделение в Сандански, което временно бе преустановило приема на родилки заради излизането на лекарите в отпуск. От днес екипът вече е на работа и няма да се налага бъдещите майки да бъдат пращани в болницата в Петрич.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Благоевградският Кауфланд отнесе 500лв. глоба!

Публикувано

на

Инспектори на ОДБХ-Благоевград глобиха хипермаркет Кауфланд в Благоевград за нарушение на Закона за храните. По време на Коледните празници те направили проверка в търговския обект, при която установили, че се предлагат бързо развалящи се храни – салати, съхранявани в хладилна витрина на щанд за свежи храни. На опаковката на храните били поставени етикети с информация за срока с минимална трайност с текст „най-добър до…“ и дата.

Етикетите не съответствали на изискванията на разпоредбите и инспекторите издали предписание да се актуализира информацията, написана върху тях относно срок на годност, като датата се предхожда от текст „Използвай преди“. Срокът за изпълнението на предписанието бил 1 месец.

През март 2019 година инспекторите отново отишли в Кауфланд, за да проверят дали установените нередности са коригирани. Предписанието не било изпълнено. Съставили акт за установеното административно нарушение в размер на 500лв. Управителят на „Кауфланд българия еоод енд ко“ КД обжалвал наложената санкция пред Районен съд Благоевград, но съдът потвърдил сериозността на констатираното нарушение и глобата./struma.com/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ