Фермерите в Гърция готвят протести от 12-ти януари

Земеделските производители в Тесалия решиха, че ще излязат на улиците и градските площади на 12 януари в град Кардица, за да наложат правителството да отговори на дълъг списък от искания, съобщава „Български новини“.

Ризос Марудас, който е президент на фермерите от префектура Лариса и член на Комисията за блокада в цялата страна, каза Вима, че земеделските производители асоциации имат огромни проблеми, които драстично намалили доходите им.

Асоциациите на местните земеделските производители от цяла Тесалия планират срещи тази седмица, за да се споразумеят за стратегия за протест, и няма да има обиколка на регионалното село, за да запознае фермери и да получите обратна връзка.

 Дългият списък с желания

Дълъг списък от изисквания на производителите на включва гарантирани минимални цени, които покриват разходите за производство и осигуряват достоен живот, ограничаване или премахване на посредници, които продават на 500 процента до 1000 процента надценка на пазара, намаляване на производствените разходи и премахване от данъка върху недвижимите имоти на ENFIA, премахването на зеления данък върху водата и премахването на данъците върху горивата за земеделските стопани.

Селскостопанските производители също искат 12 000 евро необлагаем доход годишно, а за всяко дете допълнително 3000 евро необлагаеми. И накрая, фермерите искат безплатна здравна помощ, достойни пенсии и пенсиониране на 60-годишна възраст за мъже и 55 за жените – фермери.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене