Икономистът Владимир Каролев сваля маските на екотерора срещу втория лифт в Банско. Кой се крие зад родните природозащитници

„Удоволетворен съм от решението на правителството, но то е частично и не решава проблема със зимния туризъм у нас“. Това заяви пред ПИК TV икономистът Владимир Каролев. Той си припомни как баща му е подарил първите му ски когато е бил на 6-годишна възраст и от тогава е карал на почти всички писти. „В България ски зоните, които са уредени са по-старите, Пампорово и Боровец. Една от известната фалимия Кутиркови ми писа и ми прати снимки за първите си ски, които са направени в родна фабрика. В Чалин велог цяло Банско са ходили да гледат състезания. Сега проблема е, че заради криворазбрани „еколози“ и организират протестите са една шуробаджанашка история“, заяви Каролев.

Той заяви, че именно съпругата на Тома Белев работи за чуждестранната фирма WWF, която обаче странно не носи фамилията му. Каролев е категоричен, че трябва да се сравняваме със Словакия, Сърбия и дори Украйна, които ни задминават в ски туризма. Той даде пример с Чехия, където се развенчават митовете на еколозите, за това че у нас са ниски планините и за това не трябва да се развива планински туризъм. „В Чехия най-високия връх се казва Снежкоу – 1606 м., който е много по-нисък от нашите върхове. В Словаия има 700 км писти, дори в Гърция има повече писти у нас, категоричен е Каролев.

Икономистът заяви, че почти всички проекти на еколозите се плащат от нашите данъци, както и от европроекти. „Предпочитам 55 млн. да се дадат за нещо друго, а не за гъските, които прелитат в Русия и там свободно се стрелят, а ние тук ги защитаваме. Един един проект за скачаща речна мида, имало е пари за моторна лодка, или пък за прословутите лешояди където 8 млн. евро бяха изкарчени, за да се вкарат два лешояда у нас. Трябваше да навъдят лалугери, да си купят джипове „Тойота“, да сложат камери и след 7 години мъки се роди едно лешоядче. Там всички медии като Би Ти Ви, „Медия пул“, „Капитал“ и останалите тръбяха да този лешояд. Малко след това бяха похарчени хиляди евро бащата – лешояд да се върне обратно“, заяви Каролев.

Икономистът заяви, че обявил награда от 10 хиляди евро, ако Тома Белев и Андрей Ковачев се изкачат на връх Вихрен.

/pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене