Говедо изскочи внезапно на пътя край гоцеделчевското с. Баничан и се заби в автобус с пътници

Нелеп инцидент паникьоса пътници в автобус по трасето Гоце Делчев – Банско – Благоевград вчера около обяд. Крава изскочила внезапно на платното край село Баничан и била блъсната от автобуса, животното паднало в предсмъртна агония на пътя. Водачът на рейса слязъл, заклал кравата и я изтласкал извън пътя.

Така се правило, за да не се мъчи животното и да става за ядене. На място е извикана полиция. Репортерска проверка установи, че автобусът е на гоцеделчевската фирма Кар-транс, собственост на местния бизнесмен Божидар Каракашев.

Свързахме се с него и ето какво каза той: Инцидентът стана около обяд вчера, полицията направи протокол, шофьорът ни е бил изненадан от животното и е можело да стане по -голяма беля, каза Каракашев. Пътниците били уплашени, тъй като се чул удар, подробности точно какво се е случило след като животното е ударено, не знам, допълни собственикът на фирмата.

Подобни инциденти са изключително опасни, коментираха полицаи. Безстопанствени животни се разхождат по пътищата и създават сериозни предпоставки за тежки пътни инциденти. Ако случилото се бе с лека кола, можеше да стане тежко за пътуващите в нея.

Припомняме, че многократно ви съобщаваме за безстопанствени животни на оживени пътни артерии. Крави и говеда се срещат много често в местността Предел,, цели стада пресичат безконтролно. Внимавайте, шофьори!

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене