Солена палачинкова торта

Тип ястие:предястие/гарнитура
Кулинар:Симона Иванова
ВРЕМЕ
40 мин.
ПОРЦИИ
10
ПРОДУКТИ
10 бр.палачинки
250 гр.майонеза
150 гр.лютеница
200 гр.шунка
150 гр.свинско филе пушено
4 бр.яйца
100 гр.сирене краве
100 гр.кашкавал
3 бр.чушки печени
5 бр.кисели краставички
Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на палачинките. Ако нямате ваша любима рецепта за палачинки, използвайте нашата изпитана рецепта за класически палачинки.
Сварете и настържете яйцата. Нарежете шунката на кубчета, а свинското филе на тънки филийки. Чушките нарежете на малки парчета, киселите краставички на колелца. Настържете кашкавала и сиренето.
В подходящ поднос започнете да сглобявате тортата. Започнете с палачинка, намажете я с майонеза и сложете парчета шунка.
След това сложете още една палачинка, нея намажете с лютеница и посипете със сирене. Следващата палачинка намажете отново с майонеза и посипете с настъргани яйца.
Следващата палачинка може да бъде с майонеза и кисели краставички. След това отново палачинка, лютеница и сирене.

Следващата палачинка можете да намажете с майонеза и да наредите печени чушки.

Така продължавате, докато не свършат палачинките и продуктите, като можете да подреждате според ваш вкус и по избор. Накрая направете декорация по желание.

kulinar.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене