Крупен обир в Пиринско! Вижте кой ужилиха с 14 бона

Две кражби белязаха празничните дни в курортния град Сандански в първите 24 часа от новата година. Първата е станала в апартамент, собственост на сина на ексшефа на УВЕКС Тодор Гикински – Илия. Младият мъж е земеделски производител и живее със съпругата и детето си на ул. „Свобода” в Сандански, известна като Телевизионната база.

Втората кражба е в сладкарския цех на семейството на Емил Стоянов на ул. „Воден”. Там щетите възлизат на около 6000 лева. Кражбата в дома на Илия Гикински е извършена в първите часове на новата година. Крадците са влезли в жилището през необитаем апартамент в съседство. По време на кражбата семейството на Илия Гикински не е било в жилището. По телефона бащата Т. Гикински потвърди, че синът му е станал обект на кражба, и заяви, че очаква органите на реда да си свършат работата.

Съседи на пострадалия Ил. Гикински са притеснени от кражбата в жилищния им блок. Стоян Антонов заяви: „Не може да ти разбиват дома и да влизат и да грабят. В какво време живеем? Полицаите пък се опитват да ни вменяват отговорност на нас, че сме в ремонт и ни разпитват на кого сме дали ключа от апартамента да си вършат работата. Аз ремонтирам жилището си, а те ме питат на кого сте дали ключа от жилището. Това не е тяхна работа. Питам аз, след като от моите данъци се плащат заплати на полицаите, защо те трябва да ме обвиняват, че аз ремонтирам жилището си?”.

Петър Вангелов, който е собственик на жилище в същата кооперация заяви: „На мястото на кражбата вчера  пристигнаха 10-ина служители на полицията и вместо да снемат отпечатъци от мястото, разпитваха живеещите откога сме собственици на апартаментите, откъде сме ги купили и на каква цена. Известно ни е, че полицаите и прокурорите няма да свършат никаква работа и да разкрият извършителите на кражбата. И че след месец ще получим призовка, че извършителят на кражбата е неизвестен”, ядосваше се П. Вангелов.

Преди месец Илия Гикински с брат си Кирил са си разделили по 14 000 лева от продажбата на зеленчуци. Сумата е оставена в жилището. Двамата са земеделски производители, стопанисват около 10 декара оранжерии за ранни зеленчуци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене