„Ботев“(Пловдив) реанимира кариерата на Илиян Мицански!?

Спортно-техническият щаб на „Ботев“(Пловдив) продължава усилена работа по зимната селекция, но засега резултати няма. Именно липсата на нови попълнения дни преди старта на подготовката притеснява старши треньора Николай Киров-Белия

Жълто-черните се събират за първа тренировка на 5 януари (петък), а наставникът вече обяви, че приоритет номер едно ще е привличането на централен нападател и централен защитник. Опция за върха на атаката е бившият национал Илиян Мицански. Той е без отбор от лятото, когато бе освободен от полския „Корона“(Киелце). Оттогава нападателят тренира с родния Вихрен Сандански. Последният му мач бе през април. 32-годишният футболист не е играл от 8 месеца. Ръководството на „Ботев“ обмисля да излезе с оферта за нападателя. През есента на 2016-а рита за „Левски“, като напусна Терена“ през януари тази година, за да подпише с Корона.

Опция за атаката е и бразилският нападател Диого Кампос. Засега обаче няма индикации, че той ще подпише с канарчетата. Както е известно, „Ботев“ продаде в ОАЕ в „Ал Дафра“ голмайстора си от есента Фернандо Виана. Жълто-черните бяха напуснати и от лявото крило Крум Стоянов, който подписа с беларуския гранд „Динамо“(Минск).

За старта на подготовката се очаква завръщането на централния защитник Рафаел де Соуза, смята Тема спорт. Бразилецът води подготовка с пловдивчани през лятото на 2016-а и се бе разбрал за договор, но се контузи и се прибра в родината да се лекува.

Сред вариантите за централен бранител са и двама българи. Единият е напусналият „Черно море“ Александър Александров, другият – Димитър Пиргов от „Левски“. Фактът е, че в момента „Ботев“(Пловдив) няма обявено нито едно ново попълнение и витае неяснота около бъдещите играчи в клуба, което сериозно притеснява старши треньора Николай Киров-Белия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене