Половин година по-късно: народният представител Димитър Гамишев ексклузивно пред Топ Преса – югозападният таблоид: Виждам, че хората вярват в мен и в ПП ГЕРБ – това е знак, че работим в правилната посока!

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

Роден в град Гоце Делчев. Завършил средното си образо­вание в родния град. Бакалавър по сто­панско управление и мениджмънт, завършен във Висше училище по аг­робизнес и развитие на регионите в град Пловдив. Той беше посочен като кандидат-депутат от местната структура с изключител­но доверие. Утвърден от националното ръковод­ство, Димитър Гамишев вече е част в българския парламент. Шест месеца след това, няколко дни преди светлите празници Коледа и Нова година, Ди­митър Гамишев дава пълен отчет за работата си като народен представител.

– Господин Гамишев, към края сме на една изключи­телно ползот­ворна, дина­мична и пъстра от към полити­чески събития година. Ще Ви помоля за Вашия анализ, в качеството си пряк участник в изпълни­телната власт?

– За краткия период, в кой­то обществеността от реги­она ме избра с гласовете си като народен представител, ще започна своя анализ с изключително положителен коментар. Силният екип на управляващото мнозинство, показва висок професио­нализъм, последовател­ност, решителност и не на последно място очевидна стабилност. Изключително щастлив съм да споделя и фактът, че амбицията ни да повишаваме значително до­верието към ПП ГЕРБ над­минава дори нашите очак­вания. Виждам това ярко в региона, където работя като народен представител. Там съм в постоянна връзка с хората, които са истински­те съдници и дават своята оценка за работата на нас народните представители. За пример мога да дам ме­роприятията и инициативи­те които организираме. В родния ми Гоце Делчев на­пример, за последната една година имаме значителен ръст на желаещите да ста­нат наши членове. Вся една наша инициатива се приема с изключителен интерес и аз като председател на мест­ната структура, съм горд, че хората вярват в мен, което е ярък знак, че работим в правилната посока. Това ми дава сили и ме мотивира да продължим в същия дух.

– Да, но все пак искам да конкретизираме, първите резултати за последната по­ловин година, откакто сте народен представител. Ти­пично в стила на финала на година, момент в който все­

 ки дава отчет за работата си.

– Първо искам да уточним, че не е в мой стил да давам отчет за работата си накрая на годината или на опре­делен период. Отчетността е част от моята постоянна работа, всеки който посе­щава форумите и събития­та където съм аз знае това. Вие от Топ Преса, също зна­ете това, защото при всяка ваша покана за интервю, в отговорите ми се съдържат факти и резултати от моята работа. Припомням случая с осигуреният с моята по­мощ автобус, за ПГ по ММС „Пейо К. Яворов“ град Гоце Делчев, същото училище се радва на чисто нов спортен салон съобразен с европей­ските стандарти. Щастлив съм да припомня и кабине­та по информатика в НПГ „Д. Талев“ – Гоце Делчев, оборудвам със съвременна компютърна техника и аксе­соари, осигурени също със мое съдействие. Като цяло резултатите в сектор обра­зование, не спират до тук, въпреки лошото стечение на обстоятелствата при случай с покрива на Трето основно училище който беше съси­пан при бедствие, направи­хме и невъзможност и час по скоро да се възстанови покрива. Неуморният труд донесе финансиране и в мо­мента училището е с нов по­крив.

– Дотук говорим за резул­тати в самия град Гоце Дел­чев, но нека не забравяме, че в общината има и други населени места…

– Работата ми показва, че аз лично не забравям този факт. Благодарение на екип­ната работа с моите колеги на национално ниво, в село Буково се отпуснаха над 650 000 лева за градеж на чисто нова детска градина. Ще ви върна във времето когато бях председател на комисията за младежта и спирка в община Гоце Дел­чев, общински съветник, тогава местният парламент гласува да се вземе кредит за строеж на детска градина в село Лъжница. Проектът е стартирал и се работи, но още тогава се знаеше че па­рите от кредита ще стигнат до определен етап. Аз не съм забравил този факт, и в качеството ми вече на наро­ден представител с отново с обща екипна осигурихме нужните в случай 400 000 лева за довършване на про­екта и за неговото нормално функциониране след това. Само преди петнадесет дни, имах първата приеман в село Брезница в разговор с кмета, го уверих че относно подаденото искане и съдей­ствие за детската градина в село Брезница и нужните средства за разширение ще бъдат осигурени и реализи­рането на проекта че ще слу­чи в най скоро време и ето резултатите вече са нали­це – има осигурени 300 000 лева за започване на про­екта. Само преди два дни посетих училището в село Борово, където бях ангажи­ран с на пръв поглед дреб­ния но за тях жизнено важен проблем да се осигурят нови отоплителни тела на твърдо гориво. След разговор с ми­нистъра, който взе присърце апела, и ме увери че до дни това кое­то ис­каха от мен да се случи.

– Сега от по­глед на­зад ис­кам да насоча Вашия взор на­пред в близко бъде­ще. При­ключ­ваме успешна полити­ческа го­дина, но видно се задава напрег­ната та­кава в лицето на опозиционния вот на недоверие, което напряга новата година в самото й на­чало, месец януари… Какви са вашите очаквания?

– В случая държа да пери­фразирам думите на нашия министър-председател гос­подин Бойко Борисов, който изрази мнение, че този вот на недоверие е най-абсурд­ното нещо което може да се случи в политически аспект в началото на годината. А аз не мога да коментирам абсурди. Обществото даде ясно своя вот само преди шест месеца, и да се търси толкова рано сваляне на това правителство е, меко казано, несериозно.

– Броени дни остават до един от най-светлите хрис­тиянски празници (Коледа) и светски такива (Нова го­дина). Няма как да минем без Вашето послание и по­желание:

– Моето желание към всич­ки хора, да са живи и здрави, те и техните семейства, през Новата година да има по малко завист, повече мъд­рост…

Аз лично пожелавам и по­вече активност от страна на обществото, защото заед­но можем да решим много проблеми и да превърнем заобикалящия ни свят в още по-добро място за живеене.

Нека не забравяме, че влизаме в изключително важна за политическия и об­ществения ни живот година. България е изправена пред едно сериозно предизвика­телство, свързано с голяма отговорност. Говоря за евро председателството ни.

Да си пожелаем завидни резултати, обединени в ра­ботата си, накрая всички да берем плодовете, доволни от постигнатото си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене