Банскалии отново на протест за втората кабинка

Утре от 10 часа, по време на последното за годината заседание на Министерския съвет, хиляди банскалии и техни съратници от Благоевградска област и цялата страна ще блокират главен път Е-79 край Симитли на разклона за Банско.

„Колебанието на правителството да се справи с „еколозите“ ни принуждава отново да излезем на протестен митинг и ще затворим главен път Е-79“, пишат в писмо до медиите организаторите на протеста от сдружение „Бъдеще за община Банско.

„Ние, хората от Югозапада сме възмутени и разочаровани, че се бави окончателното решение за магистрала Струма и втората кабина в Банско. Затова приканваме жителите на общините Симитли, Разлог, Банско, Кресна, Струмяни и други отново да затворим пътя Е-79, като знак за нашата решителност. Това ще стане в четвъртък 28 декември от 10:00 часа на разклона при Симитли към Банско.

Не поставяме условия и ще приветстваме всяко правителствено решение в полза на развитието. Но сме категорични, че ако властта отново се поддаде на зелените и отново отложи решенията, през януари в разгара на зимния сезон ще блокираме границата с Гърция.

Нека тази крайна мярка покаже на Брюксел, че никой няма право да се подиграва с нас и да толерира зелените родоотстъпници“, категорично заявяват банскалии.

 

Първите недоволства на туристите вече се появиха.

„Работим на пълни обороти, на пистите има достатъчно сняг, условията за ски са идеални, Остава ни да пуснем само още няколко писти“,  каза за Е79news Иван Обрейков, мениджър директор на концесионера „Юлен.“

В навечерието на Нова година хотелската база в зимния център на Балканите се пука по шевовете, а с това на моменти се появяват и километричните опашки пред единствения кабинков лифт в курорта. С това се появиха и първите недоволства на туристите. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене