Глобиха 2000 лв. жена от Гоце Делчев за фалшив сигнал на тел.112

Съдът в Гоце Делчев потвърди глоба от 2000 лева на жена, подала фалшив сигнал на телефон 112. Санкцията е наложена на Т. М. от началника на местната полиция за това, че на 18 декември миналата година от жилище в Гоце Делчев е позвънила на номер 112 и подала сигнал, че приятелката й Яна П. е бита и е в тежко състояние.

Същата нощ към 01.30 часа двама дежурни полицаи отишли на ул. „И. А.“, след получен сигнал от жена, че е нанесен побой върху нейна приятелка. Двамата полицаи тръгнали веднага към мястото, но там не открили никого. От направените допълнителни уточнения те отишли на ул. „С. П.“, в района на лаборатория за кръвни изследвания „Пролаб“. Там при тях се приближила жена във видимо нетрезво състояние и силно лъхаща на алкохол. Първите й думи били: „Хайде да тръгваме да търсим приятелката ми“ и горе-долу ги ориентирала къде да се насочат.

Пристигнали зад Дома на културата и служителите на реда попитали „ Какъв е проблемът?“ , а тя им отговорила „Давайте, че няма време, жената е пребита, не ми вдига телефона“ и посочила точно жилищната сграда на своята позната. Стигнали до къща, от която излезли мъж и нейната приятелка, които заявили, че всички в дома спят и няма никакъв проблем.

По-късно полицаите съставили акт за административно нарушение на пияната жена, която ги подвела с фалшив сигнал, а началникът на полицията подписал наказателно постановление за 2000 лева.

Съдът призна нарушителката Т. М. за виновна в това, че е подала неверен сигнал на телефон 112, а после въвела в заблуждение и самите полицаи. Районните магистратие приеха, че на жената е наложено наказание – глоба в размер на 2000лв., което е в минимално предвидения в закона размер, поради което и не подлежи на изменение.

Решението на съда подлежи на обжалване.

/ilindenpres

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене