Германия кани наши студенти на работа през лятото на 2018, срокът за записване е до 23 януари

Български студенти с познания по немски език ще могат да работят като обслужващ персонал в Германия следващото лято, съобщи Агенцията по заетостта.

Предложенията за работа са в селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи.

Желаещите трябва да подадат заявление в свободен текст на български език до 23 януари 2018 г. в бюрото по труда, обслужващо района, в който се намира висшето училище.

Изискванията към кандидатите са да бъдат български граждани и студенти в български висши учебни заведения, да са на възраст между 18 и 35 години и да са редовна форма на обучение. Младежите трябва да не са последен курс на семестриално обучение, да имат добри познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език) и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

Документите ще бъдат предоставени на германските работодатели, които ще предадат поименно избраните от тях студенти директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в Бон.

Подробна информация може да бъде получена в Информационния център на Агенция по заетостта на тел. 02/980 87 19 или в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.

/blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене