ВИДЕО: Възродиха аматьорския футбол в Гоце Делчев, в навечерието на Коледа

Да се организира коледен футболен турнир по футбол за аматьори в Гоце Делчев е инициатива изцяло на общинската управа. Идеята е да се възроди старата традиция битувала в гада дълги години, когато в близкото минало, любителите на най-популярният спорт, напълно аматьорски и самодейно, се организираха в градски турнири тип „квартален футбол“. Срещите се провеждаха на гол терен в двора на Второ основно училище, но за емоциите и ентусиазмът, все още с умиление си спомнят по-възрастните неврокопчани.
„Наличието на модерната зала „Арена Неврокоп“ вече даде възможност на запалените по този спорт напълно безплатно да ползват залата за упражняване на любимата си игра“, сподели за Топ Преса, общинският служител Костадин Харисков, отговарящ по въпросите на младежта и спорта.
За радост на общината, неочаквано голям брой отбори проявиха интерес към турнира. Да участват в първото издание на коледния турнир се записаха 24 отбора. Освен от Гоце Делчев и населени места на общината, да участват в турнира се включиха и отбори от общините Гърмен и Хаджидимово. Стартът на турнира бе вчера вечерта като отборите са разпределени в шест групи. Финалната среща на турнира ще бъде в петък, когато ще бъде обявен шампионът и съответното класиране на отборите. 1050 лв. е наградният фонд, осигурен от общината. От тях, 500 лева ще бъдат дадени на шампиона на турнира. Класиралият се на второ място отбор ще получи 300 лв., за трето място 150 лв. За почетното четвърто място са предвидени 100 лв. Участниците в турнира припомниха олимпийския принцип – „Не е важна победата, важно е участието“ и с ентусиазъм, откриха първата среща от турнирът, който общината замисля да стане ежегодна традиция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене