Ice Entertainment представя Лица от Югозапада

Беатрис Кацарова – „Кюстендилска пролет 2013“
В свободното си време обича да спортува, да се забавлява с приятели и да пее.

Beatris_Kacarova

Коя е Беатрис?
– Аз съм Беатрис Кацарова от с.Шишковци, област Кюстендил. На 19 г. съм и тази година завършвам средното си образование в Природоматематическа гимназия ПМГ- „Проф. Емануил Иванов“ гр.Кюстендил, паралелка Биология.

Кажи нещо за себе си..
– Много обичам да се забавлявам с приятели. Обожавам природата на родината си-  харесва ми да се разхождам сред зеленина, да разглеждам природни паркове, резервати и не по-назад  българското Черноморие.

Мислиш ли да се занимаваш с мода?
– Замисляла съм се относно този въпрос, но засега не смятам, тъй като ми предстоят изпити и кандидатстване. Миналата година реших да се запиша в единствения по рода си конкурс „Девойка Кюстендилска пролет“, чиято история започва в далечната 1966г. Участвах заедно с още 12 момичета и спечелих. Това беше едно наистина неповторимо изживяване.

Как реши да участваш в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“? Спечелването му промени ли нещо, като например отношението на хората към теб?
– Моето семейство и приятелите ми ме подтикнаха да се запиша. Те ме убеждаваха още предната година и ето, че през 2013 се реших и се записах. Първо преминах през кастинг, в който подбират записалите се девойки. Като цяло всичко беше много хубаво, репетициите протичаха добре, създадох приятелски отношения. Конкурсът представлява 3 кръга, като първият е дефиле с официални рокли, вторият- танц, след който въпроси към участничките и третият кръг- дефиле с невероятните кюстендилски носии. Много съм щастлива, знаейки, че хората ме подкрепяха и продължават да го правят. След конкурса отношението на хората към мен се промени. Случвало ми се е да ме срещат по улиците непознати хора и да ме поздравяват , което ме зарежда положително.

Обичаш ли да пътуваш и какви места си посещавала?
– Да, обичам да пътувам. Много места от родината съм посетила, като например-Белоградчишките скали, пещерите Магурата, Леденика, Дяволското гърло, Ягодинската и Деветашката пещери, Рупите- къщата на баба Ванга, много музеи, галерии и т.н. Мога да кажа, че природата на България е много хубава. В нея можеш да се потопиш и да забравиш за миг негативните случки от живота.

С какво би искала да се занимаваш след завършване на средното си образование?
– Искам да стана фармацевт. Надявам се нещата да се получат, тъй като това е една сравнително трудна специалност.

Участвала ли си в други конкурси?
– Още като малка, когато бях на 10г. участвах в един кокнкурс „Мини мис пролет“ и спечелих награда за най-звънливо гласче. Тогава част от представянето ми беше изпълнение на народна песен. След „Девойка Кюстендилска пролет“ се записах в „Уникални българки“- конкурс, който се провежда в интернет пространството. В началото бяхме 128 участнички, като успях да стигна до финал. За пореден път благодаря на всички, които ме подкрепяха и бяха с мен до последно! Всички те ме направиха най-щастливия човек, просто няма как да го опиша по друг начин.

Занимаваш ли се със спорт? Какво обичаш да правиш през свободното си време?
– Не, не се занимавам с някакъв определен вид спорт, но обичам да тичам в свободното си време. Харесва ми да го правя, особено ако е сред природата. Обичам също и да пея. Правя го от малка и от близо 9 години в певческа група към Нар. читалище Владимир Димитров- Майстора, с.Шишковци с ръководител Анита Василева. Пея солови песни, както и в дует и квартет. Печелили сме много награди и медали от конкурси и състезания в България. Имала съм и участие в Прага заедно с обединената група на ОУ „Христо Ботев“ и с.Долно село, Кюстендил.

Как успяваш да съчетаеш всичко, с което се занимаваш?
-Трудно ми е, но успявам да се справям. Почти нямам свободно време, но като цяло съчетавам всичко това с желание и удоволствие.

Beatris_3

Beatris_4

Страницата е подготвена от “Ice Entertainment”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене