Магистратите в Гоце Делчев наложиха глоба от 1000 лева на Христо Димитрушев от Мусомища

Съда в Гоце Делчев

Магистратите в Гоце Делчев наложиха глоба от 1000 лева на Христо Димитрушев от Мусомища. Районният съд призна за виновен 28-годишния мъж за кражба на нафта от детската градина в родното му село.

На 30 май миналата година към 20 часа Димитрушев бе спипан в двора на ОДЗ „Пролет“, докато източва нафта от цистерната на детското заведение.

На местопрестъплението полицаите откриха подредени от младия мъж туби. С помощта на специална помпа и акумулатор той имал намерение да източи наличното гориво, което било около 1000 литра за близо 1600 лева.

Хитрият план на Христо Димитрушев обаче бил провален от негов съселянин, който станал свидетел на кражбата и подал сигнал в полицията.

Съдът освободи от наказателна отговорност Димитрушев и му наложи административно наказание – глоба от 1000 лева. Той ще трябва да плати и разноските по делото.

Веществените доказателства по делото – 26 пластмасови туби по 60 литра, един акумулатор марка „AFA”, ел. помпа марка”PIUSI”, 10-метров черен гумен маркуч и други, се отнемат в полза на държавата.

Решението на гоцеделчевските магистрати може да се обжалва или протестира пред Окръжния съд в Благоевград в 15-дневен срок от датата на произнасянето му.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене