Стотици блокираха E-79 край Симитли в подкрепа на развитието на ски-зона Банско

Над 500 души излязоха на протест вчера на главен път Е-79 край Симитли, при разклона за Банско. Те се обявиха срещу „продължаващите безобразия на зелената мафия”, която спира развитието на региона. Гражданите от пиринския край настояват най-накрая да бъде взето решение, уреждащо изграждането на втори лифт в Банско и развитието на ски-зоната.

В протеста се включиха, освен градоначалникът на Банско Георги Икономов, и кметовете на общини Сандански, Струмяни, Петрич, Разлог, Симитли и Якоруда. На протеста бяха и народните представители Александър Мацурев и Атанас Стоянов.

„Кметовете на цяла Благоевградска област застават зад каузата “Банско”! Кметове, независимо от своята партийна принадлежност, подкрепят безусловно развитието на ски зона Банско! Защото знаят, че това е поминък, това са работни места и просперитет за целия регион и аз им благодаря!

Чий глас трябва да бъде чут?!?

Чии интереси трябва да бъдат защитени?!?

Докога шепичка хора, непредставляващи никой освен себе си, защитавайки единствено небългарски интереси, ще пречат на развитието на цял един регион?

Време е за решения!“, каза Георги Икономов.

 Хората от пиринския край дадоха ултиматум на управляващите до 22 декември. Ако до тази дата няма резултат, те ще блокират пътища и гранични пунктове.

В същото време в столицата на протест излязоха 50-ина екозащитници, които са категорично против втори лифт в Банско и против плановете за промяна на концесионния договор за ски зоната.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене