Усилена работа тече в общ. Сатовча по мащабния инфраструктурен проект на стойност 23 млн. лв.

община Сатовча

Усилена работа тече в почти всички населени места в община Сатовча по мащабния инфраструктурен проект, който е на стойност 23 млн. лв., финансиран от Държавен фонд „Земеделие“.

На 5-и декември миналата година изпълнителите от благоевградската фирма „Агромах”, строителният надзор „Агроводинвест” – Бургас и кметът на община Сатовча Арбен Мименов дадоха официалния старт на дейностите по проекта.

Първата копка на официалната церемония направиха в началото на декември 2013 г. кметът Арбен Мименов и двама от управителите на строителната фирма Николай Чивиев и Виктор Велев.

Изстрадалият проект, който няколко пъти бе спиран от Комисията за защита на конкуренцията и обжалван от община Сатовча в съда, най-после стигна до изпълнението си.

Той предвижда рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на територията на всички населени места в общината, както и възстановяване и подобряване на асфалтовитенастилки.

В момента успешно върви и рехабилитацията на пътищата до селата Ваклиново и Жижево, където се правят и уширения, крайпътни канавки и други съоръжения.

Фирмите са наели работници от региона, с което макар и временноса осигурили нови работни места.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене