РИОСВ-Благоевград издаде заповед за принудиделно административно наказание спрямо предприемача Румен Гюльов от Гоце Делчев и автоморгата му!

За пореден път разпоредиха затварянето на популярна автоморга в Пиринско.

РИОСВ-Благоевград издаде заповед за принудиделно административно наказание спрямо предприемача Румен Гюльов.

Автоморгата на Гюльов, която е в местността „Мочура“, край Гоце Делчев, трябва да спре незабавно дейността по третиране на отпадъци – съхраняване на излезли от употреба моторни превозни средства. Площадката ще бъде затворена принудително, гласи заповед на директора на РИОСВ.

Това е втора разпореждане за спиране. Почти идентична заповед бе издадена сред проверка в автоморгата на Гюльов през лятото на миналата година.

Предписанието за спиране и разчистване на площадката не е спазено, установиха инспекторите преди дни.

Проверката е комплексна и се извършва във връзка със спазване на нормативните изисквания на Закона за опазване на околната среда и другите специални закони по компоненти и фактори, въздействащи върху околната среда.

Едноличният търговец Румен Гюльов притежава решение от 2013 година, издадено то РИОСВ-Благоевград за извършване на дейности по третиране на отпадъци с код 16 01 04. Разрешените дейности са R12 и R13. При проверката обаче установили, че е изграден е навес, работно хале, хале за съхранение на авточастите годни за повторна употреба, офис помещение. Задната част на имота е чакъл и там са разположени за съхранение разкомплектовани ИУМПС.При проверката им са констатирани пропуски при правените вписвания на извършваните дейности с отпадъци.

Площадката с над 200 стари коли обаче не е включена в притежаваното решение от екоинспекцията.

Санкции от РИОСВ претърпя и друго дружество в Гоцеделчевско.

Собствениците на „АГРОЛАНД“ от Хаджидимово са санкционирани с 200 лева за превърнат имот – пасище и мера в обработваема земя в землището на града.

Нарушена е забраната за залесяването на пасища и мери, както и превръщането им в обработваеми земи и трайни насаждения, сочат инспекторите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене