Откриването на филиал на Спешна помощ искат в Белица

линейка

Жителите на община Белица настояват за откриването на филиал на Спешна помощ, пише standartnews.com. Те отдавна алармират за проблема, но засега резултат няма. Някои дори плашат с протести, ако искането им остане „глас в пустиня“.

„Само обещават. Не е нормално да чакаме линейки от съседните общини Якоруда и Разлог. Времето е фатално понякога. Случват се инциденти. Докато дойдат линейките, може да се случи най-лошото. Ще инициираме събирането на подписка“, твърдят местни хора.

Те искат да се създаде такова медицинско звено на територията на общината. Категорични са, че не може градът и още 11 населени места да са без Център за спешна медицинска помощ. Надяват се, че ще се намерят най-сетне пари за откриването на филиал и в Белица.

„Може да се стигне и до гражданско неподчинение, защото сме в правото си да търсим адекватна медицинска помощ“, допълват жители на града и околните селища.

Кметът на общината Ибрахим Палев повече от 10 години настоява за решаването на този проблем. Ще постави въпроса и пред настоящото правителство.

„Тук живеят 10 300 души, които се нуждаят от адекватна и навременна медицинска помощ. Давам пример – село Златарица е на над 50 км от Разлог и на още по-голямо разстояние от Якоруда. На линейката й трябва над час, за да стигне там. Смятам, че не трябват толкова много финансови средства за създаването на такъв здравен екип“, казва Палев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене