„Българска история“ изнася открит урок пред ученици в Гоце Делчев

Днес сдружение „Българска история“ ще изнесе открит урок по родолюбие пред ученици и учители в Гоце Делчев и в с. Долно Дряново. По време на гостуването си представителите на „Българска история“ ще прожектират пред учениците няколко епизода от новата документална поредица „Българско военно чудо“. Тя се състои от 10 късометражни филма, които пресъздават 10-те най-големите постижения на армията ни в периода на Следосвобожденска България, и е част от съвместната образователна инициатива на сдружението и ЗАД „Армеец“.

Открият урок за ученици и учители в Гоце Делчев започне в 10 часа в Първо ОУ „Гоце Делчев“, а след това от „Българска история“ ще продължат към с. Долно Дряново. Урокът там ще се проведе в 12.00 ч. в Обединено училище Христо Ботев.
Откритите уроци и документалната поредица „Българско военно чудо“ са част от образователната инициатива на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“, с която авторите целят чрез разнообразни и съвременни методи на преподаване да превърнат историята в атрактивен предмет в училище.

Всяка седмица сдружение „Българска история“ публикува по два епизода от поредицата в социалните си канали, като от края на октомври досега те изнасят и открити уроци по история в различни училища в страна и прожектират видеата пред десетки ученици. По този начин показват колко интересна може да бъде историята, когато се преподава по атрактивен начин. Досега от сдружението изнесоха уроци с филмите от документалната поредица в Етрополе, Цариброд (Сърбия), София, Русе, Карнобат, Бургас и Ловеч. След Гоце Делчев и Долно Дряново, обиколката на „Българско военно чудо“ ще продължи към Смолян. (28 ноември).

Филмите от поредицата се предоставят безвъзмездно за образователни цели, за да може всеки да направи преподаването на родната история вълнуващо за учениците.

Епизодите от „Българско военно чудо“ пресъздават 10-те битки на армията ни по пътя към национално обединение. Премиерният филм от поредицата пресъздаде грандиозната битка при Сливница от 1885 г., благодарение на която България защитава Съединението си и отправя ясен сигнал към Европа, че страната ни се завръща на политическа сцена като обединена държава. Целия епизод може да видите тук -> https://bulgarianhistory.org/voenno-chudo-slivnica/

Във втория филм от поредица оживява битката за превземането на Лозенград –
„Лозенградска операция“. Това е първото най-голямо сражение на армията ни от дългоочакваната Балканска война. Епизодите от поредицата може да видите тук -> https://bulgarianhistory.org/voenno-chudo-lozengrad/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене