Война между лихварите в Благоевград, или отмъщение на длъжник!

Пламна и БМВ в съседство

Лек автомобил „Ауди“ собственост на известния благоевградчанин, 44-годишният Станислав Анастасов – Стършела, бе запалена и горя тази нощ. Коктейл Моллотов е бил хвърлен в автомобила през разбит прозорец. Огънят е засегнал и паркиран наблизо автомобил БМВ, научи Struma.com. Стършела е един от отявлените лихвари в областния център и полицията предполага, че е палежа е дело на конкуренти в бранша, или на хора, на които той дължи пари, взети, за да бъдат раздадени като кредити.

Припомняме, че Анастасов бе осъден на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок. Той е обвинен, че дал 11 кредита на 10 човека, като ги ужилил с лихви от 10, 12 и 15%, в резултат на което придобил 27 590 лв. Въпросните кредити са раздадени за 3-годишен период. Стършела е безработен, има висше образование и е особено комбинативен, има връзки с банкови служители, което стана ясно по време на делата срещу него.

Вземал пари от банките, раздавал кредити с убийствени лихви и след това системно притискал жертвите си. Жена подаде жалба преди време срещу него, че и запалил колата и ето, че тази нощ отмъщението го застигна.

Според запознати благоевградчани, Стършела дължи и много пари на опасни хора, което също би могло да бъде причина за уличната вендета.

П. Кирилов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене