Акция на на монополиста ЧЕЗ разбунтува Кресна!

Без предупреждение служители нахълтаха в домовете на хората, оставиха ги без ток цял ден, за да си монтират електромерите

Възмутени и бесни жители се оплакаха на екслидера на ПП ГЕРБ, поискаха отговор от кметската управа, но без успех! Таблата заеха тротоарите, по които е невъзможно да се ходи. Сезират спешно омбудсмана Мая Манолова за действията на енергодружеството

Монополистът ЧЕЗ разбунтува с действията си днес жителите на Кресна. Рано тази сутрин, без всякакво предупреждение, групи от служители на ЧЕЗ нахълтвали в домовете на хората, спирали им тока, за да изнесат електромерите на улицата.

Неподготвени, жителите на Кресна са като гръмнати от акцията, оставила ги цял ден без ток. Майки с деца останали на студено, заведения без ток, чийто хладилници, които съдържат продукция за стотици левове, започнали да капят, хора били викани от работните им места, за да си отключват домовете, докато енергослужителите си вършат работата.

Жалби запалиха телефона на бившия лидер на ПП ГЕРБ в града, общинският съветник Георги Георгиев, който направил опит да попита общинска управа, защо без предупреждение спират тока и без да бъде обсъден денят на акцията, така че жителите да знаят, но никой не му вдигнал телефона.

Цял ден опитите да се разбере кой наказа Кресна така в студения и мрачен ден, завършили без успех. Собственици на местен ресторант „Оскар“ днес са претърпели загуби заради липсата на ток, защото имали мероприятие, което се провалило, да не говорим, че уредите им изключили внезапно и те твърдят, че може и вече да не работят, повредени от токовия удар.

Затворили и цял ден чакали енергото да пусне тока.. В редакцията ни възмутени граждани изпратиха снимки, които показват на каква височина се монтират уличните табла. Те са на височината на човешки ръст, заемат тротоара и ако някой е разсеян буквално ще си счупи главата, казват жители на Кресна.

Тази вечер разбунтувалите се срещу действията на ЧЕЗ подготвят жалба за действията им до омбудсмана Мая Манолова, която ще и бъде занесена лично утре.

К. Манолов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене