Регионална библиотека организира ученически празник „Децата – бъдещето на планетата”

На 20 ноември от 12.30ч. в Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев”– Благоевград се организира Ученически празник под надслов „Децата – бъдещето на планетата” по повод 20 ноември – Световния ден на детето и 21 ноември – Въведение Богородично.
Участници в празника бяха Регионална библиотека „Димитър Талев”– Благоевград и ученици от VІІ „а” и VІІ „г”класове на ІІІ ОУ „Димитър Талев”– Благоевград с ръководители г-жа Теодора Цонева и г-н Веселин Колев.
Библиотекар от отдела разказа на учениците за Световния ден на детето – 20 ноември. На тази дата през 1959 г. на Общото събрание на ООН е приета Декларация за правата на детето, в която основният принцип е: „Човечеството е задължено да даде на детето най-доброто от себе „.
Седмокласниците разказаха за празника „Въведение Богородично” – откога се чества, защо точно този празник на Дева Мария е избран за ден на християнското семейство и как семействата честват в настоящето този светъл празник.
Учениците чуха църковни песнопения, посветени на Въведение Богородично, гледаха филм от „Библиотека православно християнче” и документален филм на БНТ 1, посветен на Деня на християнското семейство.
За финал децата се почерпиха с празнична питка за здраве.

S2500384.JPG

S2500385.JPG

S2500388.JPG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене