Родители от петричкото село Кулата отново бойкотират детската градина, днес има дамо 2 деца

Отново бойкот. Родителите на децата от детската градина в петричкото село Кулата единодушно взеха решение от днес до края на периода, в който тече проверката (до 22 ноември) да не пускат децата си на градина. Действията им са вследствие на това, че вчера ,водейки децата си в детската градина, те били посрещнати от директора Денка Манова, която по право може да заеме учителския норматив, поради липса на заместник на до сегашния педагог Л. Гущерова.

С подписка, внесена в община Петрич в понеделник,родителите поискаха отстраняване на директора Д. Манова и фактът, че директорката ги посреща буквално вбесила родителите.
Ясен е резултатът от тази проверка- няма да има наказани, въпреки скандала, който се развихри с Л. Гущерова, няма да накажат и директора Д.

Манова, допуснала подобни своеволия от страна на нейните подчинени, казват родителите
Вчера те са провели разговор по телефона с инспектор от РУО- Благоевград,в който разбират, че учителката Л. Гущерова всъщност не е отстранена от работа, а е в болничен до приключване на проверката, което притеснява родителите, че след изтичане на болничния тя може да се върне отново на работа в детската градина в село Кулата, което няма да допуснат.

„С тези си действия ние сме решени, че ако не бъде взето решение за отстраняване на директора, допуснал подобни своеволия от учителката Л. Гущерова, ще потърсим помощ и от Министерство на образованието. Ако те не ни съдействат и не помогнат за разрешаването на този така важен за нас проблем ще преместим децата си в детска градина в Сандански.

Това вече не можем да търпим.“- категорично заявиха те.

Продължаваме да следим случая и очакваме резултатът от проверката. Ще установят ли инспекторите нарушения, допуснати от учителката и директора ? Ще има ли уволнени след този скандал?

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене