„Есенни ученически игри – 2017“, откриха в Гоце Делчев

Вчера, в късния следобед, в спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев, бе дадено началото на второто издание на традиционният вече турнир „Есенни ученически игри“ за ученици от пети до дванадесети клас. В двуседмичните спортни игри учениците от училища в общината ще се състезават в турнири по седем вида спорт: футбол, хандбал, волейбол, баскетбол, тенис на маса и шах. Всяко училище, което е решило да участва, заявява отбор по предпочитан от тях спорт. Отборите са разпределени в три възрастови групи: пети – седми клас, осми – девети клас и десети – дванадесети клас. Първата среща от спортния празник започна вчера с отборите по хандбал от първа възрастова група между тимовете на Трето ОУ „Братя Миладинови“ и ПМГ „Яне Сандански“. Победители във вчерашната първа проява на „Есенни ученически игри“, бяха оборът на учениците от Трето основно училище „Братя Миладинови“.
Да стане ежегоден спортният празник „Есенни ученически игри“, е идея на общинската управа на Гоце Делчев от миналата година. С него се цели да се поддържа висок спортен дух и добро физическо здраве на подрастващите в общината.
Спортният ученически празник ще продължи до края на следващата седмица, когато на 24 ноември, в спортна зала „Неврокоп Арена“ ще бъдат обявени резултатите и победителите в различните турнири. На официалното закриване, представители на общинската управа ще връчат награди на победителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене