Ученици от Франция с дарителска акция в Разлог

Младежите са възпитаници на кампус „Сен Кристоф“, гр. Масьоб, Франция. Всички изучават социални специалности и сами решават да извършат дарение, като не разчитат на фондация или институция, а събират пари от спестявания и от продажби на ръчно-изработени сувенири, които продават на специално организирани базари. Със събраните средства купуват дрехи, консумативи и хранителни продукти, които даряват на Дома за стари хора и АГ отделението в Разлог.

Ръководител на децата е г-жа Мартин Марлен, която е учител по английски език в кампуса. Г-жа Марлен се занимава с дарителска дейност в България, по образователна линия, от 2006 г., а учениците са за първи път в България, но вече са открили много нови приятели, с които заедно разработват идеи за бъдеща благотворителност.

Дарението в Дома за стари хора прие зам.-кметът по социалните дейности в Община Разлог инж. Венцислав Гърменов, който благодари от името на възрастните хора. Той подчерта, че е трогнат от жеста на децата и самоинициативността им. Бебешки пелени, дрехи и консумативи прие началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Разлог д-р Радка Божикова. „Благодаря на децата и на техните големи сърца, в които се побират много човешки съдби и много надежди.

Пожелавам и занапред да бъдат достойни представители на едно възпитано и отговорно общество, което помага вдъхва вяра в доброто и мотивира останалите хора да бъдат като тях“-каза д-р Божикова. Тя подари сертификат на г-жа Мартин Марлен в знак на благодарност, а Община Разлог даде плакети и полезни материали както на ръководителя, така и на придружаващите преподаватели от кампуса.

Благотворителната инициатива стана факт и с помощта на г-н Райчо Мотев-бивш учител по география.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене