Полицейски капан в Кресненското дефиле! Спипаха Чората с марихуана

Криминално проявеният Асен Андонов-Чората от кресненското село Сливница бе осъден на 1 година условно и 2000 лв. глоба за притежание на наркотици. Той е уличен, че държал пакетче марихуана в бельото си, открито при полицейска проверка на 19 юни.

В същия ден криминалистите от ОД на МВР – Благоевград получили оперативна информация за подготвяна наркосделка в района на рафтинг базата в Кресненското дефиле. Ченгетата застанали на пусия и спрели преди първия тунел лек автомобил „Ауди“, в който пътувал Асен Андонов и други двама мъже от Кресна. При извършеното претърсване в автомобила не са открити забранени вещества, но полицаите се усъмнили и решили да направят личен обиск на Чората, който извадил от слипа си прозрачно пликче с трева и го предал доброволно. На място бил направен наркополеви тест и замерване с електронна везна, която показала, че канабисът е с тегло 16 грама. При извършената физико-химична експертиза в лабораторията на МВР е установено, че теглото на наркотичното растение е два пъти по-малко – 8,7 грама, а стойността му е 52 лв.

Асен Андонов е обвинен за държане на високорисково наркотично вещество и изправен на съд. Делото срещу него е разгледано по съкратеното производство, тъй като 28-годишният мъж признава фактите в обвинителния акт. Съдията му наложи условно наказание с 3-годишен изпитателен срок, през който трябва да спазва закона, за да не бъде активирано в ефективно.

ИЛИАНА ИЛИЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене