Съпругата на зам. губернатора Анета Стоянова започна работа като старши експерт в РУО – Благоевград

Съпругата на заместник областния управител на Благоевград Иван Стоянов – Анета, е новият старши експерт по природни науки и екология в Регионалното управление на образованието.

МОН обяви конкурс за длъжността на 14 септември, след като предишният експерт Светлана Солачка напусна работа и стана заместник-директор на НХГ – Благоевград. Кандидатите за поста в РУО бяха двама – А. Стоянова, която има две специалности – химия и биология, повече от 10 години е била учителка в Механотехникума и след закриването му е работила като възпитател в общежитията на Професионалната гимназия по икономика, другият претендент бе дългогодишният преподавател в Катедрата по физика на Природо-математическия факултет към ЮЗУ Камен Димитров. Той обаче не се яви на изпита в МОН, проведен на 25 октомври. Единственият кандидат А. Стоянова показа отлични знания и подготовка и спечели конкурса с 21 от максимума 25 точки.

Припомняме, че съпругата на заместник областния управител бе и сред 7-те кандидати за старши експерт по организация на средното образование. Писмения изпит тогава издържаха само двама от явилите се – бившата директорка на ПТГ в Сандански Вера Влахова и директорката на училището в Долно Осеново Людмила Цикловска, която е новият експерт по ОСО. Тогава А. Стоянова и друга от кандидатките – Василка Петрова, изкараха по 17 точки на теста и не им достигна само по една точка /до 18/, за да бъдат допуснати до втория етап – устния изпит.

Вчера бе първият работен ден на А. Стоянова в РУО – Благоевград, като сутринта тя бе представена на колегите си по време на оперативката. Около 11 часа новият експерт бе в кабината зад бюрото си и попитана от репортер на „Струма“ как се чувства, отговори: „Като на нова работа”. Тя сподели, че колегите й са я приели добре, в момента се занимава с разучаване на документи и компютъра си и приема новата си работа като предизвикателство.

/СТРУМА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене