Благоевград приема кръг от държавното първенство по мотокрос

Кметът Атанас Камбитов и шефа на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов си стиснаха ръцете по въпроса за домакинство на кръг от Държавното първенство по мотокрос в Благоевград. Двамата разговаряха в кабинета на градоначалника относно съвместните ангажименти към Гранд при на Благоевград.

До края на месеца ще бъде готов календара на БФ по мотоциклeтизъм за 2018 година, в който през месец октомври Благоевград и по точно трасето в Зелен дол ще бъде домакин на един от кръговете в шампионата по мотокрос. От федерацията се ангажираха да помогнат около организацията на самото състезание, а общината пък от своя страна ще финализира възможно най- бързо всички документи около трасето в село Зелен дол.

Домакините от клуб Еър Макс Рейсър Благоевград ще направят всичко възможно пистата да бъде готова на 100% за състезанието през месец октомври. Припомняме, че на 29 октомври Мотополитон Зелен дол бе домакин на първото издание на Гранд при на Благоевград, след 20 години прекъсване. Към състезанието имаше огромен интерес, като на старта застанаха близо 80 състезатели от България, Македония и Гърция.

/СТРУМА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене