Свържете се с нас

Разследване

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров е подал сигнал до Прокуратурата заради запушен смукател на водна помпа

Публикувано

на

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров е подал сигнал до Прокуратурата заради запушен с найлонов чувал смукател на водна помпа. Според Станимиров става дума за саботаж, насочен срещу местната власт и целящ нагнетяването на обществено недоволство.

Резервоарът в местността „Люпица” в село Сирищник, в който служители на ВИК намерили найлоновия чувал, захранвал с вода село Косача. Заради запушването помпата не работела с пълен капацитет и това довело до воден режим в селото. След като причината за безводието била установена и чувалът изваден, режимът отпаднал от само себе си.

Според кмета единствения възможен начин чувалът да попадне в резервоара е външна намеса.

На община Ковачевци и на ВиК- Перник бяха нанесени и материални щети, изразяващи се в изгоряла помпа, както и изгоряло ел.табло, каза Станимиров. Таблото било свалено от ВиК, а служители от полицейското управление в Радомир и РС „ПБЗН” в Радомир посъветвали кмета да изиска експертиза, която да установи има ли външна намеса при изгарянето му. Такава не е направена, тъй като за нея трябвало да се плаща с общински пари. Тъкмо проблемът с водоснабдяването е един от водещите мотиви за искания от ИК референдум за отделянето на село Косача от община Ковачевци и преминаването му към Радомир, подчерта Станимиров. В сигнала до Окръжна прокуратура- Перник кметът настоява за спешна намеса и проверка по случая.

Сигналът е прехвърлен в Районната прокуратура в Радомир. Проверката по него още не е приключила.

bnr.bg/blagoevgrad

коментара

Разследване

Вой от мошеник в неврокопско!? Монтьорът Андрей Зимпарев от Г.Делчев постъпва крайно некоректно с клиенти!

Публикувано

на

“ Andrei Zimparev Върни парите не се крий като долна гнусна мишка не те ли е срам?!“ С този пост в социалната мрежа, един от най – добрите зъболекари в град Гоце Делчев и региона, Здравко Марин осветли поредната схема на крайно нерокертен мантьор в района. Андрей Зимпарев е името на специалист по ремонт на автомобили, който по думите на Марин го измамил с пари и несъществуващи ремонти. Зимпарев от село Мосомище живял в Гоце Делчев но в момента се подвизава в София, в квартал Горубляне бившия сервиз на „Ханда“. Схемата е проста, оставяш му колата и след време си я вземаш уж ремонтирана за много пари но ефектът – нулев. Пишел се голям специалисти  дърпал много хора за ремонти от родното си село и града. След като Марин постна снимката с текста на Зимпарев, към въпола му на жертва на измама, се включиха и други жители на град Гоце Делчев. Георги Влахов също изплака от работа на Зимпарев:“ Една седмица ми се криеше и не ми даваше да си взема моята си кола.Пишман станах. Много лъже“ пише възмутено човека. Известният млад бунтар и върл левскат пък, Димитър Белчев сподели мнение: “ И аз имах едно ремотче за 90лв според шефа му, но след 1 мин след като се дръпна настрани той ми казва забравихме нещо 180лв е ремонтът.“ Което според нас от Топ Преса е поредното доказателство за крайната нерокертност на въпросния сервиз в който работи Зимпарев.

Очаквайте продържение и наша проверка!

коментара

Продължете с четенето

Разследване

ОБЩИНА БАНСКО – ОТНОВО ЛИДЕР В ПРОЗРАЧНОСТТА

Публикувано

на

За поредна година Община Банско зае място в челната тройка сред българските институции по прозрачност, класирани чрез задълбочено проучване от Програмата за достъп до информация. Това стана ясно по време на годишната пресконференция на неправителствената организация, проведена днес в Прессцентъра на БТА в София, където бяха представени резултатите от годишния одит на интернет страниците на българските институции, Рейтингите на активната прозрачност за 2019 г. и Картата на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините за 2019 г.

Община Банско е на трето място по прозрачност сред българските администрации. Програма достъп до информация извърши преглед на интернет страниците на всички 564 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт, в периода февруари – март 2019 г.

Основната цел, която е изпълнена именно от Община Банско и целия екип на кмета Икономов, е местната власт да изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, как отговарят и на заявления за достъп по електронен път.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ