Асим Адемов обяви ученически конкурс

Новият едвродепутат от Пиринско Асим Адемов организира ученически конкурс.

Слоганът на творческата надпревара е „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“.

Конкурсът набира за участие есета и мултимедийни презентации и е разделен в две възрастови категории.

Право на участие имат всички ученици от 8-ми до 12-ти клас на училищата от област Благоевград. Ученици от 8-ми и 9-ти клас могат да участват чрез авторско есе, а тези от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас – чрез изготвяне на мултимедийна презентация.

Есетата трябва да бъдат във формат Word document, до 2 печатни страници, шрифт – Times New Roman, размер 12, междуредие – Single. Мултимедийните презентации трябва да бъдат във фотмат PowerPoint, до 15 слайда и не по-големи от 3 МВ.

Целта на конкурса е да провокира младите хора да изразят личните си позиции по темата.

„Като носители на иновативно мислене и манталитет, младежите са ключов фактор за надграждането и отстояването на европейските демократични принцити“, коментира Асим Адемов.

Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури – зам.-ректорът на ЮЗУ проф. Антони Стоилов, експерти от РУО – Благоевград и журналисти.

Ще бъдат връчени по 3 първи и 3 поощрителни награди и в двете възрастови категории.

Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощтрителни награди ще могат да се запознаят на място в София с работата на една от най-важните държавни институции.

Всеки желаещ може да участва в конкурса като изпрати попълнен Формуляр за участие, Декларация за авторско право и есе или мултимедийна презентация, в зависимост от възрастта на участника, в срок до 31.12.2017 г. на е-mail адрес: competition.eu.2017@gmail.com

Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата на Асим Адемов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене